Tahniah untuk orang yang berusaha :)
Posted on Saturday, January 14, 2012, ϟ 0 comments

Tahniah tu ja nak cakap.tahniah sbb tak berenti berusaha tunggu cinta geng.!sabar tu senjata dia.dulu aku penah cakap penah pegang satu prinsip "jangan terlampau lama tunggu kat pintu yang tertutup,belum tentu dia bukak or tak,tapi cuba ubah ke pintu yang sedia terbukak",tapi lanie serius hang dah ubah prinsip tu weh.honestly dh lama pun jumpa bukti nie.sebagai contoh haha paham2 ambik la geng.dia tunggu aku dah lama.tapi tak penah sedar pun.besa la aku pun manusia besa kadang2 lalai jugak.mana nak taw pasal hati orang sgt.

DIA TUNGGU AKU LAMA DAH tu dia yang kata.sahih ka dak tuhan ja yang taw.aku just dengar n senyum.taw dak senyum npa?sebab terharu masih wujud manusia spesis mcm hang yang ikhlas sayang aku selama nie.that why aku senyum puas.even benda tu aku agak terlambat terima tapi alhamdulillah tuhan bagi jugak peluang aku ngan dia.i'm happy now.!

Sekarang giliran hang pulak.macam aku penah kata kat hang dulu tak semua benda kita buat org boleh tima.senang kat mata sendiri tapi susah kat mata org lain.semua orang cemuh hang,marah hang,benci hang.sebab satu KEPUTUSAN.tak yah ulang la keputusan apa kan.hope hang paham.hang dah lukakan hati org untuk capai kebahagiaan hang.benda tu sakit,tapi x pa orang tu dah bahagia pun skrang nie.honestly aku ingt hang dah dpt pun apa yang hang nak.rupanya ada masalah,hang tak cita bnda yang sebenar so aku pun rasa hang memang dah BAHAGIA tapi rupanya salah.hang simpan masalah rupanya.

Sampai la satu hari hang cita panjang lebar kat aku.sumpah shock sat time tu.!hang dah undur diri,dah serah nasib hang kat takdir.tak dak lagi istilah usaha hang,tak dak dah istilah sabar hang.tapi aku tak penah salah hang time tu sebab aku paham situasi hang.ingt dak apa aku penah cakap."keputusan hang ni bukan keputusan orang yang loser tapi keputusan orang yang dah menang".still ingt geng?n now alhamdulillah Dia cari hang balik.betoi kan apa aku cakap hang dah real2 menang.tak penah kalah pun.apa ayat  jiwang aku bg kat hang."mendung dah pegi jauh,matahari pulak suluh cahaya" haha.memang kena ngan situasi hang.aku tny apa perasaan hang sekarang nie?

Hang tak leh jawab cuma senyum.even cuma senyum tapi jawapan tu la yang aku nak.aku dah lalui perasaan ni awai ckit dari hang geng.27/12/11 senyum yang hang rasa lanie aku dah rasa.hope hang bahagia kawan.jgn nak terima kasih sangat atas apa pun nasihat aku,semangat yang aku penah bagi kat hang.aku halal semua.cukup setakat tengok hang bahagia,tu ja balasan yang aku nak.aku tumpang bahagia tengok kwan2 aku bahagia.kalau nak terima kasih sangat,nuh terima kasih kat Tuhan k.

Sebab dia hang dapat rasa perasaan macam lanie.kita rancang,allah pun rancang,tapi sebaik2 perancang cuma DIA kawan.Ezat Anuar tahniah geng,congrat.!wish hang jumpa apa yang hang nak kat dia k.if hang down jgn risau k nie haa Anak Rahman sentiasa ada skong hang.ingt ayat tu sampai bila2 k.kita KAWAN tu fakta,hope bahagia dengan dunia cinta hang haha beban ckit ayat aku hat nie,tahniah sekali lagi Ezat Anuar :)

Kotak Kehidupan

About|Post|Follow


Shazney Rahman



Last Entries

Copyright© 2011 : Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.