Belajar terima hakikat dengan senyuman :)
Posted on Thursday, January 26, 2012, ϟ 0 comments

Exbf/gf bukan individu yang cuma ambik masa yg singkat untuk kita lupa kan.benda tu sakit tapi benda tu jugak yang kadang2 kita agungkan dalam diam.sedih,kecewa bila orang yang kita sayang satu hari jadi orang yang kita terpaksa lepas.uih sangat sakit time tu.ada soalan bonus.boleh ka ex kita jadi kawan dengan kita?depend atas diri sendri.bagi aku hmm no komen tak semua jalan cerita dengan ex2 yang pernah ada tu manis macam buah laici kadang2 pahit macam buah peria pun ada.tambah2 pulak bila kita ditinggalkan macam orang yang tak dak perasaan.

Dia lupa tentang satu benda semua manusia Allah bg punya hati dengan perasaan bukan dia sorang ja manusia bertuah yang ada benda tu.nie bukan statement balas dendam tapi kadang2 kesian untuk individu yang susah sangat nak paham erti "MELUPAKAN".tak boleh salah depa jugak kan,bukan senang nak lupa orang yang kita penah sayang.orang sekeliling tak paham terus judge yang macam2.satu nasihat dari aku yang tak bertauliah hihi.lupakan sisa2 hidup kita dengan dia.

Kenangan cuma untuk dikenang bukan untuk diingat2 kawan.cuba hidup dengan menghargai kehidupan baru kita,zaman sekarang, zaman single kita.sibukkan diri dengan aktiviti2 yang boleh bantu kita lupa dia(aktiviti berfaedah ja k),hargai orang yang sekarang ada dengan kita,peganti kadang2 lebih baik dari sebelum nie.percaya konsep tu.kalau dia boleh semudah tu lupakan kita kenapa tak mesti kita buat benda yang sama?deal right.doakan kebahagiaan dia if dia sekarang dengan orang lain.tak payah nak stalk dia bagai.

Doakan dia bahagia dengan hidup dia kita dengan hidup kita.sini nak ajar buat satu benda hihi.ikhlaskan hati dan cakap untuk bekas kekasih terima kasih sebab bagi peluang rasa nikmat bercinta macam orang lain,terima kasih sebab pernah wujud perasaan sayang,rindu dan cinta untuk kita,terima kasih sebab pernah ajar kita kenal erti hidup dan sekarang terima kasih sebab pernah bagi kita rasa NIKMAT JATUH.sebab nikmat tu kita boleh jadi kuat macam sekarang.nie la dipanggil "BELAJAR TERIMA HAKIKAT DENGAN SENYUMAN KAWAN" :)

Kotak Kehidupan

About|Post|Follow


Shazney Rahman



Last Entries

Copyright© 2011 : Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.