Matang
Posted on Tuesday, April 2, 2013, ϟ 2 comments




Matang kadang-kadang buat kau rasa bangga.Tak percaya?Sampai masa bila kau dah rasa mesti kau senyum dalam ketawa.Allah uji aku dengan bermacam ragam ujian.Sejujurnya aku tak tertanggung jugak tapi bila aku pandang balik ujian itu sebenarnya bukan suatu benda yang menyeksakan tapi satu benda yang senang kita cakap guru yang akan ajar kau untuk jadi kuat dan akan terhasil something yang jauh lebih baik bila sampai satu masa.

Alhamdulillah dulu mungkin aku cetek akal aku anggap Tuhan nie sengaja suka uji aku,suka tarik kebahagiaan aku tanpa sebab munasabah.Baru sekarang aku nampak terlalu banyak kemanisan dari ujian nie.Satu fakta yang paling konkrit bilamana lagi banyak ujian dan dugaan yang datang lagi dekat aku dengan Allah.Hari demi hari lagi dekat sebab aku tahu aku faham pertolongan yang datang tanpa kita nampak cuma dari Allah.

Aku bangga Allah uji aku.Walaupun perit jauh dari sudut hati aku percaya mesti Allah akan bayar balik kesedihan aku nie dengan sesuatu yang aku tak sangka.Aku rasa tenang sebenarnya bila rapat dengan Tuhan.Sungguh aku tak tipu dapat rasa something yang lain.Tapi yang hairannya dengan manusia sekarang nie.Bila baik orang mengata bila jahat pun orang mengata.It called life.Tak semua manusia berhati wangi.Ada juga yang berbau tahi.




Orang cakap nak berubah pun kena lalui ujian jugak.So aku anggap semua itu ujian yang Tuhan beri untuk bagi aku lagi dekat dengan Dia.Kadang-kadang bila aku post status islamik macam aku post gambar bogel.Kalau tak ada yang menyalak mesti ada yang berbisik dengan muka yang penuh something.Celaka apa kasi panas diri sendiri.Aku ok just tanam dalam diri Be patient and tough,someday this pain will be useful to you.Pencacai memang suka mencacai and I’m still hopping for the best.insyallah.

Aku belajar kuat dari manusia sekeliling aku.Tuhan hantar ujian aku dari manusia yang membawa cinta.Satu benda yang aku baru belajar.Putus cinta ketika matang tak sama rasanya macam putus cinta zaman kanak-kanak ribena.So different.I thought it’s just simple pain but I’m totally wrong.Really hard to face it.Seriously without Allah I’m nothing.Thanks God.

But it’s easy when you stay with Allah and you believe everything happens for a reason.Some people come into our life as leason and sometimes as blessing.So you just face it.You should pray.Pray not only because you need something, but because you have a lot to be thankful for.

I’m still keep praying on the same thing.I hope Allah give me the strength,guide me and protect my heart.Awak semua kena percaya perpisahan kadang-kadang terselit berjuta hikmah di sebaliknya.Bila kau merancang sesuatu rancangan, ketahuilah Allah juga bekerja keras untuk sama- sama merancang agar rancangan itu adalah rancangan yang tercantik.So never give up,never lose hope.Allah have faith.

Kau jangan merungut sebab bila kau merungut tak ubah macam kau kutuk,kau marah kejadian Tuhan.Tuhan bekerja dengan cara Dia sendiri.Kau jangan mengajar apa yang harus Dia lakukan sebab dunia ni cuma dia bagi pinjam untuk kita semua.So kau kena sedar Dia bos kau kuli.Manusia mungkin akan tersasar termungkir janji tapi percayalah Allah tak pernah tersasar,janji mesti detepati.


Zaney : So put on a smile,you’ll live through your pain,know it will pass,and strength you will again ;)



Kotak Kehidupan

About|Post|Follow


Shazney Rahman



Last Entries

Copyright© 2011 : Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.