Mind Setting
Posted on Sunday, February 19, 2012, ϟ 0 comments

Tak semua benda kat dunia nie mudah tapi tak dak benda yang kita tak boleh buat.that why aku pernah kata kalau buat dengan usaha insyallah berhasil jugak.dalam hidup tak semua benda datang bergolek depan mata,kalau yang bergolek tu anggap ja tu rezeki kita.

Kita belum cuba kenapa mesti judge yang kita tak boleh buat.sori to say tu semua cuma alasan bodoh.dalam hidup kalau takut nak tempuh realiti biar dok dalam rumah kunci pintu rapat-rapat jangan berdunia dengan orang.percaya pada diri tu senjata dia.kalau diri sendiri takut nak berdepan dengan masa yang akan datang apa lagi yang kita ada.kadang-kadang diri kita sendiri jahat dengan kita.dalam dunia ada benda yang positif dan negatif,kalau otak kita dah set yang negatif percayalah semua benda  kita akan rasa yang negatif ja.kita akan rasa sesetengah benda yang kita buat macam hampeh.bukan nak ajar jadi selfish tapi percayalah untuk sesetengah hal selfish tu penting.

Jangan terlampau peduli perasaan orang lain sampai lupa diri sendiri pun ada perasan,ada hala tuju,ada impian.jangan sebab benda yang remeh kita jadi bodoh dan lalai dengan future sendiri.benda tu mungkin cuma benda kecik untuk masa sekarang tapi akan jadi barah untuk masa yang akan datang.cuba kuat dengan pendirian sendiri jangan terlampau ikut telunjuk orang lain.kadang-kadang telunjuk orang lain tu bukan untuk kebaikan kita tapi untuk keseronokan depa semata mata.tak semua la aku cuma cakap kadang kadang.tak semua telunjuk orang tu positif ada jugak yang negatif.semua tu atas diri kita nak menilai macam mana.apa yang penting percaya pada diri yang kita mampu buat bukan atas telunjuk orang lain semata mata :)

Kotak Kehidupan

About|Post|Follow


Shazney Rahman



Last Entries

Copyright© 2011 : Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.