Murah dengan air mata :')
Posted on Friday, December 9, 2011, ϟ 0 comments

Hah asyik2 nngis kn,klu rndu hang nangis,geram hang nngis,mrh hang nngis suma nak nngis,kta hang bdk kuat??acct nk cuba jd bdk yg kuat,ntah npa skrang nie ayaq mata murah sgt.ckit2 nk kuaq.x syg ka ayaq mata tu.ati pmpuan kn.ksar cmna pn di luaran dia tp sbnarnya kt dlm lmbut.dl ssh sgt nk teriak smpai org nek geram sbb anak rahman nie ssh nk teriak.tp skrang nie x yh srh x yh paksa tiba2 ja leh kuaq.huh ntah la bsar jgk dugaan yg tuhan bg nie kn,x pa kita sbgai hmba tima ja.tuhan uji kita sbb dia syg kita.yes aku sgt pcaya bnda tu.!skrang bjalan mngikut takdir,qada dan qadar yg dtntukan oleh yg dia atas.setiap ari dh ckp dlm diri bersedia utk tima tkdir yg akan dtg x suma bnda berakhir dgn kgembiraan right?klu sedih penyudahnya cuma perlu sabar dan reda.cuma ingt dlm ati tuhan tu maha mengetahui,dia x kn uji klu x dak sesuatu bnda yg baik utk kita.skrang cuma sntiasa bersedia utk mnjadi yg terbaik.org tua2 dl ckp kesedihan nie titik bermulanya kebahagiaan.mungkin bkn skrang tp yakinlah ari yg kita tnggu tu akan smpai jgk.hidup nie 1 pinjaman.dariNYA kita dtg kepadaNYA kita pegi.allah maha mngetahui apa yg terbaik utk kita.fate kita x slalunya baik adakalanya pedih,tp tu suma satu bnda utk mmatangkan kita,jadikan kita hamba yg kuat.pengalaman tu merupakan guru yg pling terbaik utk kita dan pengalaman jgk menjadikan kita matang sblm smpai waktunya.percaya pada konsep nie.aku??stiap ari cmnie laa cuba motivasikan diri sndri even kdg2 tu rebah jgk tp still kna bngun jalani hdup mcm biasa.life must go on."life sholud not only be lived it should be celebrated.!bngun lah zani.family hang ada utk skong hang.kawan2 bkn sja di belakang,tp seiring dgn jalan hang.if down x dak org laen yg akan angkat hang.manusia2 nie yg akan pimpin hang.allah?dia sntiasa ada di sisi hang cuma mmg fitrah manusia kita x dikurniakan kelebihan utk nmpk rupa allah atau kesan kt mn dia ada.org sekeliling care tentang hang,x pnah lupa istilah ambik berat utk hang.jgn anggap hidup dah berakhir,selagi nyawa dikandung badan selagi tu lah hidup hang blm berakhir.think about it.!

Kotak Kehidupan

About|Post|Follow


Shazney Rahman



Last Entries

Copyright© 2011 : Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.